Et sundt indeklima uden skimmelsvamp

Sommeren er for alvor ovre, og vi oplever nu temperaturer, der snuser til dét, vi kategoriserer som vinter. Tiden fra lunt efterår til kold vinter betyder, at vi i vore huse og lejligheder ikke får luftet ud i samme grad, som man gør, når det er sommer og varmt. Det er et stort problem i forhold til det at skabe et sundt indeklima, da man, når man ikke lufter ud, får et indeklima, som holder åbent hus for skimmelsvamp.

Kælderen:

Hvis vi fokuserer på skimmelsvamp, så er det specielt i kælderen, i vindueskarme og rammer samt i vådrum, hvor det har tendens til at opstå. Dét grundet fugt samt at man ikke får luftet godt nok ud. I kældre er det som regel fordi kælderen er påvirket af fugten fra jorden. Det anbefales, at man lufter godt ud dagligt, hvis chancen skal minimeres. Skimmelsvamp i kælderen er mere reglen end undtagelsen, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom på udluftning samt at forebygge med Rodalon SKIMMEL

Vindueskarme/rammer:

Vindueskarme og rammer er samme historie, hvor skimmelsvampen viser sig i form af små pletter. De kan være sorte. Her er det meget vigtigt, at man reagerer hurtigt, hvis man ellers vil stoppe den visuelle ødelæggelse. Rodalon SKIMMEL dræber de farlige sporer, men kan ikke få de sorte pletter væk, hvis det er for indgroet i materialet. Det er derfor igen vigtigt, at man forebygger mod skimmelsvamp med Rodalon SKIMMEL.

Fuger:

Fugerne på badeværelset, i bruseniche, i mellem stenene i vådrum og lignende er også under angreb fra skimmelsvamp. Problemet med fugerne er, at hvis man er for langsom, eller hvis man ikke har forebygget mod skimmelsvamp med Rodalon SKIMMEL, så kan man risikere at fugerne helt forgår. Alternativt kan de blive så grimme, at man er nød til at skifte dem. Det er et stort problem for alle ejere og lejere, og det eneste og bedste råd er, at man regelmæssigt giver det en tur med et svampebekæmpende middel. Gør det til en del af den månedlige hovedrengøring, at man giver fuger og kanter en tur med Rodalon SKIMMEL.

Skadeligt for dit indeklima

Skimmelsvampe er farlige. Deciderede skadelige for dit indeklima. Man kan, hvis man ikke reagerer på det, få symptomer som hovedpine, træthed, koncentrations-besvær, hukommelsesvigt, svimmelhed, kløende øjne, tilstoppet næse og flere til. Det er ikke ufarligt, og man anbefaler derfor at gøre en aktiv indsats for netop at skabe et sundt indeklima fri for skimmelsvamp. Børn og allergikere bør være ekstra opmærksomme.

Undgå problemerne ved regelmæssig rengøring for skimmel med Rodalon SKIMMEL

Læs mere om farene ved skimmelsvampe.

Læs mere om skimmelsvampe og skimmelvækst.