NEM FLISERENS

Flisepest kaldes på fagsprog “lav” eller “likener”. Det er helt grundlæggende en dobbeltorganisme af svamp og grøn- eller blågrønalge. Det er som oftest på skyggesiden af huset og i fugtige områder, du kan opleve en udvikling af flisepest. Ligger alle fliser i fuld sol i de lyse timer, minimerer du chancen for at få flisepest.

SVÆRT AT UNDGÅ

I modsætning til almindelige alger, så er flisepest ikke afhængig af organisk næring for at overleve. Flisepest lever i høj grad af dets optagelse af lys. Det lever derudover også af vand og fugt, hvilket igen gør det svært at komme af med kontra almindelige algebelægninger.

RENGØR FLISERNE

Rengør med Rodalon UDENDØRS og en middelhård kost. Det kan være svært at få rengjort de hvide pletter i en sådan grad, at fliserne er helt rene for alle belægninger, men det er som udgangspunkt muligt at minimere mængden af de hvide pletter. Der vil i rengøringsprocessen være en positiv effekt på alle de respektive belægninger, som der normalt optræder på fliser.

VASKEGUIDE

  • Påfør produktet på områderne med flisepest
  • Skrub overfladen med en middelhård kost
  • Lad det sidde så lang tid som muligt
  • Lad vind og vejr klarer resten

Man kan fristes til at skylle produktet af, men det er misforstået. Man oplever kun den gode effekt, hvis man rent faktisk lader produktet sidde på overfladen og lader vind og vejr om at skylle det væk. Skylles der af med vand, inden effekten er gennemgående, kan resultatet være mangelfuldt.

Kan købes i de byggemarkederne, i de store supermarkeder samt online.

UNDGÅ HØJTRYKSRENSER

Det anbefales ikke at benytte højtryksrenser, da det blot gør overfladen mere rug og med tiden mere modtagelig for angreb fra flisepest. Så selvom det kan være fristende at benytte højtryksrenseren, fordi man får et øjeblikkeligt resultat, så er det med til at skade fliserne på lang sigt. Benyt Rodalon UDENDØRS og lad det sidde. På den måde får du ikke bare effekten nu, men også forebygger fremtidige angreb.