ASTMA OG ALLERGI

Astma er en sygdom i lungerne, som rent faktisk kan udvikles igennem hele livet. Og dét uanset alder, så børn, unge, middelaldrende og ældre kan alle udvikle sygdommen i lungerne. Det er ikke altid, man ved, hvorfor man får astma, men det kan komme grundet allergi eller ganske enkelt fordi, det er arvet. Symptomerne kommer ofte i anfald af hoste, åndenød eller en hvæsende og eller pibende vejrtrækningslyd. Sygdommen er som oftest kronisk, men sygdomsramte kan opleve perioder, hvor symptomerne er væk, og man derved kan undgå medicinering for astma og allergi.

Læs mere om astma | Astma og Allergi Danmark

FUGT OG SKIMMELSVAMP

I forbindelse med astma og allergi, så kan fugt og skimmelsvamp være en faktor. Udover de almindeligt kendte symptomer som hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed med flere, så er skimmelsvamp også forværrende for folk med astma eller høfeber. De almene symptomer kan nemlig blive forværret for folk med astma, hvis de opholder sig i bebyggelser med fugt og vækst af skimmelsvamp. Allergi overfor skimmelsvamp kan vise sig i form af astma- og eller høfebersymptomer. Det kan være eksempelvis være synligt i form af hoste eller tilstoppet næse og kløe i øjnene.

Læs mere om skimmel | Astma og Allergi Danmark

Rodalon anbefales af boligejere | Bolius

FOREBYG ASTMA OG ALLERGI

I forhold til at forebygge eventuel astma og allergi ved at undgå at opholde sig i bebyggelser med skimmelsvamp, så er der en række gode råd som eksempelvis at man tørrer tøj udenfor, husker at tænde emhætten, lufter ud dagligt og mange, mange flere. Derudover anbefales det at forebygge med et produkt, som fjerner vækst af skimmel og dermed skimmelsvamp. Rodalon har SKIMMEL og SKIMMEL PLUS. Begge produkter fjerner skimmelsporer, hvor den ene forefindes i supermarkdet og den anden i byggemarkedet. Forskellen er effekt, virkningstemperatur og kontakttid. Uanset produkt så handler det om at forbygge de steder, hvor der er størst chance for at opstå skimmelsvamp. Det gør sig gældende i vindueskarme og rammer, våderum, kælderrum og lignende steder. Steder, hvor det er svært at opretholde en temperatur samt hvor det er svært at lufte ud.

GUIDE

  • Sprøjt produktet på udsatte overflader
  • Lad det sidde i en halv time
  • Tør af med en våd klud

Det er helt og aldeles simpelt, skånsomt, men effektivt. Det er en billig måde at forebygge på, da det, hvis det går rigtig galt, kan være en særdeles dyr omgang at få rodet bod på. Det anbefales derfor at benytte et af de nævnte produkter på de udsatte områder som en del af rengøringsrutinen. Det vil sige når kluden og støvsugeren alligevel svinges om søndagen, kan man lige give de udsatte overflader med produktet og vaske af efterfølgende. På den måde forebygger du skimmelsvamp, men samtidig også sikrer et indeklima, der ikke er til skade for dig og resten af familien.

Barn, der bliver tørret med håndklæde efter bad.