RENGØRING – COVID-19

Det er nu noget tid siden, Danmark for alvor stiftede bekendtskab med coronavirus. Det kom ikke som et lyn fra en klar himmel, men det gik alligevel meget stærkt fra til det blev konstateret i Danmark til at Danmark pludselig var lukket ned. Fra den ene dag til den anden ændrede dagligdagen sig for de fleste, og spørgsmålet er, om den nogensinde bliver helt den samme igen.

Vi skal pludselig holde afstand til hinanden, vi må ikke samles mange mennesker og vi skal huske i særlig grad at holde en god håndhygiejne. Dét med enten sprit eller ganske enkelt ved at vaske hænder. Alt sammen for at undgå yderligere smitte af coronavirus.

MINIMERE SMITTE AF COVID-19

I takt med at man via nedlukningen har fået nedbragt antallet af smittede, vil man nu til at åbne op igen. Det er dog en helt anden hverdag, som de forskellige restauranter, fitnesscentre, børnehaver og des lige åbner op til. Man skal pludselig til at gøre dét ekstra rent, hvis man stadig skal sikre, at der er minimal risiko for smitte af coronavirus.

I praksis betyder det, at man skal til at benytte et produkt, der har en desinficerende effekt og som er testet og anbefalet til brug mod specifikt coronavirus. De fleste i det ganske danske land kender nok til Rodalon. Lige præcis Rodalon har en række produkter, der er testet i henhold til den EN-standard, Statens Serums Institut har anbefalet som brug mod coronavirus.

Statens Serum Institut – Hvilke tests virker mod coronavirus?

For at teste om et desinfektionsmiddel har tilstrækkelig drabseffekt, skal man teste brugsproduktet i henhold til relevante europæiske standarder (EN-standarder). Desinfektionsprodukter bør testes efter de medicinske standarder, og både nationale og internationale laboratorier kan udføre disse test.

Test af hånddesinfektionsprodukter:

  • EN 13727
  • EN 1500
  • EN 14476 
  • PrEN 17430

Test af overfladedesinfektionsprodukter:

  • EN 13727
  • EN 13697
  • EN 16615 
  • EN 14476 
  • EN 16777 

Aktivstofferne i et givent desinfektionsprodukt skal enten være under vurdering eller godkendt af det Europæiske Kemikalie agentur (ECHA), og desinfektionsproduktet skal være registreret hos Produktregistret under Miljøstyrelsen.

EFFEKTIVE PRODUKTER FRA RODALON

Lige præcis EN 14476 er den EN-standard, som Rodalon Indendørs, Indendørs Spray og Skimmel blandt andre har testet effekt i. Det vil sige, at de tre nævnte produkter er produkter, der lever op til de krav, som gør, at Statens Serum Institut anbefaler dem.

Rodalon Indendørs, Indendørs Spray og Skimmel er alle testede i henhold til en hel række af EN-standarder, så de på den måde netop opnår en bredspektret effekt. De virker på en hel del forskellige bakterier og vira. Det kunne eksempelvis også være den almindelige influenza.

Grunden til, at Statens Serum Institut anbefaler et produkt som Rodalon Indendørs til brug af overfladedesinfektion, er fordi det almindelige sæbe ikke nødvendigvis tager alle potentielle rester af vira som coronavirus. Eftersom vira kan overleve på overflader i længere tid, er det vigtigt, at man får brugt et produkt, der med sikkerhed fjerner det.

FREMGANGSMÅDE

Rodalon Indendørs, Indendørs Spray eller Skimmel skal benyttes i tråd med de tests, som der er lavet i specifikt EN 14476. For både Rodalon Indendørs og Indendørs Spray skal man, på en afvasket overflade uden smuds, spraye eller vaske det på, lade det sidde i fem minutter og vaske det af med almindeligt vand. På den måde er du sikker på, at rester af coronvirus er væk.

Ved brug af Rodalon Skimmel, som er en anden formular (indhold), men som også er testet i henhold til EN 14476, så skal det blot sidde på i ét minut for optimal effekt. Tests er lavet ud fra præmissen om, hvordan produktet i sig selv skal kunne fjerne virus.

Rengøring i dybden med Rodalon