SORTE FUGER

Rigtig mange af os har problemer med at holde fugerne på badeværelset – og specielt i brusenichen – fri for sorte pletter. De sorte pletter er skimmelsvamp, og lader man stå til, så ender fugerne med at blive løse, hvorefter der kan trænge vand ind bag eventuelle fliser. Er fugerne først begyndt at blive løse, er det højst sandsynligt for sent i forhold til at redde. Med andre ord skal man til at skifte fugerne, og det kan være, at man så skal hente hjælp udefra. Der findes produkter, som på en nem og skånsom måde forebygger skimmelsvamp og, rent visuelt, holder de sorte fuger væk: Rodalon SKIMMEL og Rodalon SKIMMEL PLUS.

HVAD ER SKIMMELSVAMP?

Skimmelsvamp er bitte små mikroorganismer, som typisk viser sig i form af plamager i forskellige farver. De fleste kender det fra de grønne pletter på gammel franskbrød eller lignende. Rigtig mange oplever også at møde skimmelsvamp i fugerne på badeværelset, i hjørnet i kælderen eller i vindueskarmene. Det er alle udsatte steder i forhold til fugt, da det netop oftest kræves en del fugt for skimmelsvamp skal kunne vækste.

I huse kan skimmelsvamp som sagt typisk opstå i vindueskarme samt på badeværelset. Det er sådan, at det kun vokster på organiske materialer. Det kunne eksempelvis være på træ eller i tapet.

SORTE FUGER PÅ BADEVÆRELSET

Hvis vi fokuserer på de sorte fuger på badeværelset, som de fleste enten har haft fornøjelsen af eller vil få fornøjelsen af, så er det primært grundet fugten, at skimmelsvamp vækster specielt der. Det kan være efter du har været i bad, hvorefter man ikke får luftet helt godt nok ud. Dem i lejligheder har som regel kun et suge-system, som i de fleste tilfælde absolut ikke er nok til at få fugten ud af rummet. Det kan sandsynligvis være hovedårsagen til, at der kommer skimmelsvamp i fugerne mellem fliserne. Det i form af sorte pletter, som med tiden kan tære så voldsomt på fugerne, at de helt opløser sig selv.

Læs mere om skimmel | Astma og Allgeri Danmark

FOREBYGGELSE AF SKIMMELSVAMP

Rodalon har udviklet to produkter, som helt specielt kan gå ind og forebygge udbrud af skimmelsvamp. Dermed de grimme sorte pletter i fugerne på badeværelset. Rodalon SKIMMEL og Rodalon SKIMMEL PLUS. Det er vigtit at pointere, at er man først ramt af skimmelsvamp, kan det være svært visuelt at få de sorte pletter væk, da de er indgroet i materialet. Begge SKIMMEL-produkter kan, ved regelmæssig brug, forebygge og hæmme væksten af skimmelsvamp. Ved at spraye på de udsatte områder et par gange om måneden, gør du et eventuelt angreb mindre sandsynligt.

VASKEGUIDE

  • Spray produktet i fugerne
  • Lad sidde i minimum 10 minutter
  • Vask efter med rent vand
  • Gentag i din hovedrengøringsrutine

Produktet kan købes i de store supermarkeder samt i byggemarkeder og online.