JORDSLÅET TØJ

Jordslået tøj/lugt kommer af svampeangreb grundet fugt. Tegnene kan være mange, men det kan eksempelvis være små pletter på tøjet. Alternativt kan det ganske enkelt være en form for muggen lugt, som giver indikationen af, at der er tale om jordslået tøj. Uanset hvad skal man ikke være bange for, at tøjet er til at smide ud, da der findes en enkel løsning: Rodalon SPORTSVASK.

HVAD ER RODALON SPORTSVASK?

Rodalon SPORTSVASK er et vaskeprodukt, som, i modsætning til almindeligt vaskemiddel, har en aktiv virkning på bakterier. Og det er som bekendt bakterier, der får tøjet til at lugte dårligt. Hvor almindeligt vaskemiddel har en pletfjernende effekt, så har det ikke en desinficerende effekt, hvorfor tøjet som udgangspunkt ser rent ud, men rent faktisk ikke er rent, hvis du kigger på det med et mikroskop. Rodalon SPORTSVASK bleger ikke, er produceret uden farve og parfume og er generelt et anbefalelsesværdigt produkt at bruge, når man vasker tøj. Det kan benyttes på flere forskellige måder:

  • Ved iblødsætning 25ml/l
  • Ved brug i skuffen til skyllemiddel 50-100ml
  • Ved at erstatte alm. vaskemiddel 50-100ml

I forhold til at erstatte dit normale vaskemiddel, er det faktisk meget brugt. Der er nemlig ikke ret mange, som vasker tøjet, fordi man som udgangspunkt skal fjerne pletter, men derimod fordi man vil af med lugten i det respektive stykke tøj. Og, som vi allerede har lært, så er det bakterierne, der skaber den uønskede lugt. Du skal ikke lade dig snyde af, at produktet hedder SPORTSVASK, og at det dermed kun er til sportstøj. Det kan nemelig benyttes til alt slags tøj, og det benyttes specielt ved skjorter, undertøj, strømper og t-shirts. Og ja, træningstøj. Grunden til, at det er de nævnte typer tøj, det specielt benyttes ved, er fordi det som regel er de stykker tøj, der er mest udsatte i forhold til bakterier og lugt. Man skal være opmærksom på, at det ikke må komme i samme skuffe/balje som almindeligt vaskemiddel, da effekten da mindskes.

VASKEGUIDE VED JORDSLÅET TØJ

Er man i en situation, hvor ens tøj lugter muggent, eller hvor der direkte er små, sorte svampebakterier på, skal man blot vaske det som normalt, men med Rodalon SPORTSVASK. Det tager bakterierne og dermed fjerner lugten fra tøjet. Det vil derefter være lugtfrit og klar til brug igen. Det uanset om det er børnetøjet fra loftet, der skal tages i brug igen, fordi der er nye på vej. Eller måske det er ulækkert fodboldtøj fra fodboldtræningen i sidste uge, som ikke lige blev pakket op, da man kom hjem.

Læs mere om produktet.

Læs mere om, hvordan du kommer af med svedlugt.

Tøj, der hænger til tørre.